Toscane: een mooi gebied in het midden van Italië

Vaak wordt er gezegd dat wanneer iemand het echte Italiaanse gevoel wil krijgen, Toscane een bestemming is die zich daar prima voor leent. Het gebied is gelegen in het midden van het land en is over het algemeen een prachtige streek. Velen kiezen ervoor om per auto Toscane te verkennen. Dit is logisch aangezien het vrij uitgestrekt is en er op deze manier in korte tijd zoveel mogelijk bezichtigd kan worden. Dit zal een stukje moeilijker gaan wanneer iemand per openbaar vervoer deze reis wil afleggen.cinque-terre-472310_960_720

Naast de schoonheid van de streek zelf liggen er een aantal steden die absoluut de moeite waard zijn. Siena en Florence zijn hiervan waarschijnlijk de bekendste. Deze zijn ook prima te combineren tijdens een vakantie in Toscane. Florence is volgens een aantal bezoekers een van de mooiste steden ter wereld. Dit heeft er vooral mee te maken dat er zoveel geschiedenis, kunst en cultuur te zien is. De vele pleinen, monumentale gebouwen en kunstwerken verdienen het zeker om een bezoek te krijgen. Siena beschikt over vrijwel dezelfde kwaliteiten. Misschien is het een tikje minder bekend bij het grote publiek. Desalniettemin is het vanwege dezelfde redenen als Florence meer dan de moeite waard om eens te bezoeken. Andere interessante steden in het gebied zijn Pisa, wereldberoemd vanwege de scheve toren, en Lucca.

Buiten het bovengenoemde zijn er talloze pittoreske plaatsjes en dorpjes die prachtig zijn om eens te zien. Er is keuze genoeg en het ligt er net aan waar iemand zijn prioriteiten liggen. Toscane is dan ook gemakkelijk voor een langere periode te bezoeken. De streek is ook geroemd vanwege de goede wijn die ervandaan komt en een wijnproeverij is een leuke bezigheid. Wat verblijf betreft zijn er allerlei mogelijkheden. Onder andere bed & breakfasts zijn populair maar het huren van een vakantievilla is eveneens prima om dit gebied zo goed mogelijk te kunnen beleven.