Populaire Italiaanse steden

Waarschijnlijk denken de meeste mensen bij Italië aan de zon, bekende strandbestemmingen en de vele meren die het land te bieden heeft. Toch zijn er een heleboel steden die het zeker verdienen om eens bezocht te worden. De keuze is vrij groot een daarom worden hier de meest populaire steden alvast even op een rijtje gezet.

Rome

Dit is de hoofdstad van Italië die vrijwel in het midden van het land ligt. In ruim twee uur is de stad vanuit diverse Nederlandse luchthavens te bereiken. Bekende gebouwen en bezienswaardigheden in wat ooit de hoofdstad van het Romeinse rijk was zijn het Colosseum, de Spaanse trappen en de Trevifontein, maar er is nog veel meer. Rome is tevens de grootste stad van het land en een goede optie voor een stedentrip van meerdere dagen of zelfs een week.download-23

Milaan

Als de hoofdstad van de regio Lombardije en een van de grootste steden van het land in zijn geheel heeft Milaan een belangrijke functie. Het staat tevens bekend als modestad. Dit ziet men terug in de vele winkelstraten en de wereldberoemde modeweek.

Venetië

Deze stad behoort niet tot de allergrootste van Italië maar is daarom niet minder populair. Venetië is ook wel bekend als de stad van de romantiek. Het ademt typisch Italiaanse cultuur en is zeer geliefd bij bezoekers vanwege de adembenemende grachten, bruggen, kerken en pleinen. Het centrum is tevens autovrij en dus prima om rustig in rond te struinen.

Napels

Napels is gelegen in het zuid-westen van Italië en is de derde stad van het land qua grootte. De pizza is hier ontstaan en dit is lang niet het enige wat de stad op culinair gebied te bieden heeft. Dit, aangevuld met diverse paleizen en kathedralen en de mooie Amalfi kust letterlijk om de hoek zijn ideale ingrediënten voor een mooie vakantie.