Motortoertochten in Italië

Voor veel motorrijders is Italië een grote uitdaging. Waar de normale kandidaten in het alpengebied doorgaans prachtige routes met goed asfalt hebben, is het in Italië een beetje gevaarlijker. Maar voor de doorgewinterde motorrijder is het een prachtig land om te rijden.

De wegen in Italië

In vergelijking met buurlanden zijn de wegen vaak in een slechtere staat. Het is dus altijd aan te raden om op te letten voor eventuele gaten of oneffenheden in de wegen. Ook heeft de lokale bevolking een rijstijl die bij hun temperament past. Voor toeristen is het vaak even wennen aan hoe er gereden wordt. De toeter wordt ook meer gebruikt in het dagelijkse verkeer om aan medeweggebruikers mede te delen dat iets niet helemaal goed loopt. Dit hoeft dus ook absoluut niet opgevat te worden als een directe aanval van een boze italiaan.

Manieren om te overnachten1024px-carabinieri_car_rome_italy

Het is goed mogelijk om buiten de normale vakantietijden zonder reservering terecht te kunnen bij een groot aantal hotels en andere slaapgelegenheden. Er moet wel op gelet worden dat er tijdig iets gevonden wordt. Wanneer het avond wordt kan het moeilijk worden om nog een locatie te vinden die bereid is om gasten op te vangen.

interessante gebieden

Voor beginners is het het beste om te beginnen in Zuid-Tirol, de Dolomieten. Dit is een mooi en oud gebergte vol met interessante routes die geschikt zijn voor alle soorten motorrijders, van beginners tot gevorderden. Het is daarnaast ook makkelijk om in de Dolomieten te komen vanuit Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland.

Wanneer de routes in de Dolomieten min of meer bekend zijn, is het tijd om meer naar het zuiden van Italië af te reizen. Het is hierbij interessant om de subtiele verschillen in landschap en cultuur op te merken wanneer er verder afgereisd wordt door Italië.

Kortom, voor de motorrijder is het goed vertoeven in Italië, van noord tot zuid.