Kamperen in het noorden

Ieder gebied van dit land heeft wel een bepaalde kwaliteit. Dit is ook juist wat het zo bijzonder maakt. Het maakt de keuze voor een bepaalde soort vakantie enorm en dus maakt het weinig uit waar iemand zijn of haar voorkeur aan geeft, Italië heeft het al gauw in huis. Dit artikel concentreert zich op een bepaalde soort vakantie, die vooral populair is onder Nederlanders. Dit komt waarschijnlijk doordat het land goed per auto bereikbaar is.

Het noorden van Italië is een uiterst populair gebied voor kampeerders. Met de vele meren in de regio is het goed mogelijk om allerlei wateractiviteiten te ondernemen. De bekendste van de meren zijn het Gardameer, Lago Maggiore, het Comomeer en het Iseomeer. In totaal kent het gebied honderden meren, de ene een heel stuk groter en bekender dan de andere. Toch bieden ze allemaal wel iets speciaals. Bepaalde meren zijn echter wel een stuk toegankelijker dan andere. Het heeft ook te maken met op welke plekken er uitgebreide mogelijkheden zijn om te kunnen kamperen. Aan de meren die over het algemeen het meest geliefd zijn bij het grote publiek liggen vele campings zodat het eenvoudiger is een plekje te vinden.camping-1031360_960_720

De grootste aantallen kampeerders zullen zelf met de auto komen en een tent of caravan meenemen. Anderen kiezen ervoor om met de camper te gaan. Vele campings bieden tevens de optie om aldaar een bepaald type accommodatie te huren. Zo kan men met alleen de auto naar de bestemming afreizen waardoor de reistijd vanzelfsprekend een stuk minder wordt dan wanneer er met een eigen caravan of tent gereden moet worden. In ieder geval is het zeker dat het noorden van Italië een uitermate geschikte plaats is voor een kampeervakantie in de zomermaanden. Het bergachtige gebied rondom de meren kan ook prima benut worden voor talloze andere activiteiten.