De Italiaanse eilanden in de Middellandse Zee

Het feit dat ze misschien iets minder bezocht worden dan andere bestemmingen in Italie , wil niet automatisch zeggen dat de Italiaanse eilanden in de Middellandse Zee minder mooi zijn. Het verschil met deze bestemmingen te opzichte van de meeste andere bestemmingen binnen dit land, is dat ze vrijwel altijd per vliegtuig bezocht moeten worden. Dit neemt niet weg dat het mooie bestemmingen zijn. Mooie stranden worden gecombineerd met practkge natuur die ook het bezichtigen waard is. Hieronder volgt een omschrijving van de bekendste en grootste eilanden die er zijn.

Siciliëisland-1240512_960_720

De hoofdstad van dit eiland is Palermo en het eiland heeft ruim vijf miljoen inwoners. Dit is het grootste eiland van Italië en tevens van de Middellandse Zee. Om een beeld hiervan te kunnen vormen, is het handig om te weten dat dit bijzondere eiland meer dan de helft zo groot is als Nederland. Het eiland ligt zeer dicht tegen het vasteland aan, in het uiterste Zuiden van het land, waardoor het ook van daaruit goed te bereiken is. Dit maakt de reis ook een stuk gemakkelijker. Het eiland biedt een aantal mooie stranden. Er is ook een vulkaan gelegen die de Etna heet. In het gebied wat hier omheen ligt is goed te zien dat het door deze vulkaan sterk beïnvloed is.

Sardinië

Dit eiland ligt in de buurt van het Franse eiland Corsica. Om precies te zijn is dit ruim tien kilometer ten Zuiden daarvan. Qua inwoners telt het er meer dan een miljoen in totaal. Het gebied is hier vrij heuvelachtig en zeer mooi om te verkennen. De grootste stad en hoofdstad is Cagliari. Andere grote steden zijn Nuaro, Sassari en Oristano.

De Italiaanse eilanden bieden dus genoeg moois om eens bekeken te worden. Op welk eiland de keuze uiteindelijk ook valt, de reis zal de moeite zeker waard zijn.